Overheid helpt bedrijven bij afvalloos ondernemen

Foto: Lex van Lieshout

Bron: RVO, 18 februari 2019

Ondernemers die werk maken van een economie zonder afval en vol goede ideeën zitten, krijgen extra hulp bij de uitvoering van hun plannen. Hiervoor slaan de overheid en het bedrijfsleven vanaf woensdag 13 februari 2019 de handen ineen. Dit gebeurt met het Versnellingshuis Nederland circulair!

Het Versnellingshuis Nederland circulair! moet ervoor zorgen dat circulaire ondernemers sneller doorbreken. Dit nieuwe huis is een loket waar circulaire ondernemers, financiers en de overheid om tafel kunnen zitten om samen circulaire projecten te realiseren. En werken ze aan concrete doorbraakprojecten, zoals een proeffabriek voor de chemische recycling van plastic en een fabriek voor recycling van textiel.

Als partner van het MVO Platform Aalsmeer verzorgde Freek van Eijk, directeur van Nederland circulair! in november 2018 de workshop Circulaire Economie tijdens de Dag van de Ondernemer. Binnenkort zullen we Nederland Circulair bij een van onze netwerkbijeenkomsten uitnodigen om verder met de Aalsmeerse ondernemers te verkennen hoe zij de kansen om circulair te ondernemen kunnen benutten en wat het Versnellingshuis Nederland circulair! daarin kan betekenen.

Overigens is de volgende MVO Meet & Greet op 25 maart 2019 bij de Meerlanden helemaal gewijd aan afval = grondstof. Voor info en aanmelden klik hier.

Lees hier het volledige artikel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en meer info over het Versnellingshuis Nederland circulair!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

87 − 83 =