Meten is weten

Als je met duurzaam ondernemen aan de slag gaat, wil je je inspanningen en de effecten daarvan op een eenvoudige manier beheersbaar en inzichtelijk maken. Het is een vereiste voor certificering, maar ook om aan te kunnen tonen dat je bedrijf voldoet aan milieueisen - de bewijslast komt bij het bedrijf te liggen - en verwachtingen van stakeholders.

Je kun starten met eenvoudige spreadsheets of bijvoorbeeld je ERP-systeem uitbreiden. Er is ook aparte softeware op de markt. Het MVO Platform Aalsmeer heeft een aantal producten aan een uitgebreide kwaliteitstest onderworpen. De online applicatie CO2Management van marktleider SmartTrackers  kwam als beste uit de bus. Daarmee kunnen bedrijven handig, overzichtelijk en efficiënt hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid en CO2-uitstoot registreren en monitoren. Het pakket is compatibel met de meeste bedrijfsmatige software applicaties.

Leden van het MVO Platform Aalsmeer ontvangen van SmartTrackers  exclusief korting op CO2Management. De grote toegevoegde waarde van het werken met dit systeem is dat op branche-, gebieds- en gemeenteniveau de inspanningen van de Aalsmeerse bedrijven optelbaar kunnen worden gemaakt waarmee een steeds beter beeld ontstaat van de 'groene' inspanningen van het Aalsmeerse bedrijfsleven als geheel.

Klik hier voor  SmartTrackers.

Neem contact op met het MVO Platform Aalsmeer voor meer informatie en om in aanmerking te kunnen komen voor de exclusieve ledenkorting.