Workshop Circulaire Economie

Vrijdag 16 november is de Dag van de Ondernemer en dan zet ook de gemeente Aalsmeer haar ondernemers in het zonnetje met een inspirerende dag. Als onderdeel van die dag organiseert MVO Platform Aalsmeer in samenwerking met Nederland Circulair! een workshop Circulaire Economie. Freek van Eijk, internationaal autoriteit op het gebied van circulair ondernemen verzorgt deze workshop. Een uitgesproken kans om erachter te komen wat CE nou precies is en wat het voor uw bedrijf kan betekenen.

Datum          : vrijdag 16 november 2018
Inloop           : 08:45 uur incl. ontbijt
Aanvang.     : 09:15 uur
Einde            : 12:00 uur
Locatie         : Zaai Kweek & Eet, Oosteinderweg 287e, 1432AW Aalsmeer
Kosten          : geen
Aanmelden : tot uiterlijk 14 november 2018
Programma: klik hier

Het moment om te starten met circulair ondernemen?

Circulair ondernemen biedt kansen. Het betekent een nieuwe manier van werken, waarbij de nadruk ligt op het sluiten van kringlopen en het voorkomen van afval en verspilling.

In de circulaire economie kijk je naar de hele levensduur van een product. Niet alleen: wat doe je als het product afgeschreven is, maar ook: hoe kun je iets op zo'n manier ontwerpen dat de grondstoffen steeds opnieuw, zonder verlies van kwaliteit, ingezet kunnen worden. Daarnaast denken circulaire ondernemers na over hoe zij grondstoffen na gebruik door anderen weer terugkrijgen. Hier horen nieuwe business- en verdienmodellen en andere vormen van ketensamenwerking bij.

Wil ook jouw organisatie de vruchten van circulair ondernemen plukken, maar weet je nog niet precies waar en hoe je kan beginnen. Aan de hand van vele praktijkvoorbeelden geeft Freek van Eijk, expert en internationaal voorvechter van Circulaire Economie, je concrete handvatten om invulling te geven aan circulariteit binnen je eigen bedrijf. 

De workshop levert je praktisch inzicht in het concept CE, inspiratie uit vele praktijkvoorbeelden en een hoop tips, informatie en contacten om met je onderneming aan de slag te gaan. 

Lees meer

 

Mogelijk gemaakt door:

Klik hier voor het complete programma waarop de gemeente Aalsmeer haar ondernemers op 16 november trakteert.