Energielabel C verplicht voor kantoren

De overheid heeft aangekondigd dat ieder kantoor groter dan 100 vierkante meter in 2023 minimaal energielabel C moet hebben. Naar schatting moeten bij meer dan de helft van de kantoren in Nederland maatregelen genomen worden om aan deze aanstaande verplichting te voldoen. De definitieve wetgeving wordt nu voorbereid.

Een beter energielabel kan worden bereikt met isolatie van het pand en de overstap naar een duurzame klimaatinstallatie. Ook zonnepanelen dragen bij een een betere energieprestatie van het gebouw. En met deze maatregelen zijn kosten te besparen. De investering is in de regel binnen enkele jaren terugverdiend.

Het MVO Platform Aalsmeer wil naar behoefte voor bedrijven en organisaties  collectieve inkoopprojecten organiseren. Te denken valt aan:

  • een maatwerkadvies incl. business case en investeringsplan;
  • gebouwisolatie;
  • duurzame installaties;
  • zonnepanelen.

Neem bij belangstelling contact op met het MVO Platform Aalsmeer.

Meer informatie over de overheidsplannen rond verbetering van de energieprestatie van kantoorgebouwen vindt u op de website van RVO. Daar is ook de Energiebespaarverkenner Kantoren te downloaden die die snel een globaal overzicht van bespaaropties geeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 11 =