Conferentie Duurzaam Ondernemen 15-11-2019

Programma

13.00  Ontvangst en registratie

13.30  Inspiratie

keynote speaker Helga van Leur

14.15  Kennistafels

14.15 - 15.00 Ronde 1
15.15 - 16.00 Ronde 2

16.15  Op weg naar de nieuwe economie

Tijdens deze ‘wrap-up’ van de middag kijkt Helga van Leur met de zaal  terug, maar ook vooruit. Wat heb je opgepikt voor jouw eigen bedrijf? Wat zijn de volgende stappen die jij morgen gaat zetten? En wat ga jij bijdragen aan een groene Aalsmeerse economie?

17.00 Netwerkborrel

Onder het genot van een hapje en een drankje kun je de napraten en de middag evalueren met oude en nieuwe relaties.

Je gaat naar huis met nieuwe inzichten over de mogelijkheden die er zijn om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, direct toepasbare ideeën voor je eigen praktijk en waardevolle contacten.

 

Keynote Speech

©Helga van Leur

Keynote speaker: Helga van Leur

Laat je inspireren door Helga van Leur, die als geen ander ondernemers mee kan meenemen in haar enthousiasme voor een betere wereld en hen kan laten zien dat het eigenlijk heel gemakkelijk is om andere keuzes te maken die wèl bijdragen aan een duurzame toekomst, óók voor je bedrijf. En dat je daar plezier aan kunt beleven!

Helga is bekend van het weerbericht dat zij ruim 20 jaar een paar dagen per week voor RTL verzorgde. Sinds 2017 geeft zij veel lezingen over Weer, Klimaat, Duurzaamheid en Gedrag. Als dagvoorzitter begeleidt Helga  bedrijven en hun relaties tijdens congressen en inspiratiebijeenkomsten.

Kennistafels

Kennis is kracht! Leer aan de Kennistafels van toonaangevende duurzame Aalsmeerse koplopers, collega-ondernemers dus, wat het betekent om sociaal (People), ecologisch (Planet) en economisch (Profit) verantwoordt te ondernemen en welke keuzes zij daarin hebben gemaakt.

Grijp de kans om met hen te sparren over de lessen die jij er voor jouw bedrijf of organisatie uit kunt trekken. En hoe je als starter jouw bedrijf gelijk gereed kunt maken voor de nieuwe economie.

Kennistafel People

Hoe ga je als bedrijf om met het welzijn van medewerkers en de maatschappij als geheel? Wat geef je terug aan de lokale samenleving? Is wat je inkoopt, fair trade?

Inleiders:
Peter Janmaat, Celieplant/Bouquetnet
Ronald Pordon, Peter Lievaart, Wellant College Westplas Mavo

Kennistafel Planet

Hoe verlaag je het energieverbruik en de CO2-uitstoot van je bedrijf? Ga je in de keten verantwoord om met grondstoffen en zijn die herbruikbaar?

Inleiders:
Ger Loogman, Loogman Groep
Michel Onclin, Jongkind Grond

Kennistafel Prosperity

Wat zijn de economische effecten van je bedrijfsactiviteiten, zoals werkgelegenheid, investeringen in infrastructuur, inkoop, sponsoring e.d.? Waarom is winst geen MVO-doel?

Inleiders:
Cees van den Bos, Rabobank
Leo Smit, SmartTrackers