MVO Meet & Greet Onderwijs en bedrijfsleven 30-09-2019

Wanneer: maandag 30 september 2019
Hoe laat: 16.00 uur tot ca. 18.30 uur
Waar: Wellantcollege Westplas mavo, 1e J.C. Mensinglaan 40, 1431 RW Aalsmeer
Aanmelden: klik hier
Deelname: gratis

Tijdens onze eerstvolgende MVO Meet & Greet ligt de focus op de ‘P’ van People. We nemen een kijkje bij een school die een toonbeeld is van maatschappelijk verantwoord leren doen en denken en het ontwikkelen van duurzaam ondernemerschap. We leggen de koppeling tussen onderwijs en bedrijfsleven en ontdekken met elkaar wat die partijen aan elkaar hebben en van elkaar nodig hebben om de transitie naar maatschappelijk verantwoord ondernemen te kunnen versnellen.

Programma:

  15.45 uur Inloop
  16.00 uur MVO Meet & Greet  Onderwijs en bedrijfsleven
  17.30 uur Netwerkborrel
±18.30 uur Einde

Over Wellantcollege Westplas mavo
Wellantcollege Westplas mavo is vanaf het allereerste uur lid van het MVO Platform Aalsmeer. Niet zo gek, want de school is een vernieuwende vmbo waar maatschappelijk verantwoord leren denken en ondernemen hoog in het vaandel staan. Eco-Schools docent Ronald Pordon: “Westplas mavo is als één van de ruim 50 scholen in Nederland en de enige in Aalsmeer de trotse houder van de Groene Vlag van het internationale keurmerk Eco-Schools, een wereldwijd netwerk van 19 miljoen leerlingen en 56.000 scholen in 68 landen!”

Door leerlingen bewust te maken van de problematiek rondom tien milieuthema’s daagt de werkwijze van Eco-Schools de leerlingen en docenten uit tot gedragsverandering en de schoolorganisatie tot het nemen van fysieke maatregelen in en om het schoolgebouw. Het is dus vooral een project van en voor de leerlingen.

Het geleerde wordt gelijk in de praktijk gebracht in de vakoverstijgende Businessklas. Daar  maken de leerlingen kennis met de beginselen van duurzaam ondernemen en ondernemerschap. De begeleiders hebben geen rol als docent maar meer als coach of adviseur. De leerlingen gaan echt ondernemen met een lening van aandeelhouders, een echte bankrekening en een officiële boekhouding. Learning by doing! Ook komen er geregeld gastsprekers uit het bedrijfsleven langs en gaan ze op bedrijfsbezoek.

Aanmelden: klik hier