MVO Meet & Greet en Ondernemers BBQ 1 juli 2019

foto's: Jachthaven Stenhuis

MVO Meet & Greet

Hoe geef je maatschappelijk ondernemen vorm? Wat kun je leren van andere duurzame bedrijven? Tijdens de MVO Meet & Greets krijg je een exclusief kijkje in de 'keuken' van een duurzame Aalsmeerse koploper en kun je met collega-ondernemers sparren en van hun ervaringen profiteren om in je eigen bedrijf duurzaam te ondernemen.
Op maandag 1 juli 2019 zette Jachthaven Stenhuis, houder van het ecolabel Blauwe Vlag, zijn deuren voor ons open en ging het uiteraard over duurzaam ondernemen in toerisme en recreatie.
Gastheren waren Arnoud en Jordy Stenhuis, derde generatie van een familiebedrijf met een lange traditie in de bouw van woonarken en boten en met exploiteren van een jachthaven en all-round watersportbedrijf aan het einde van de Uiterweg in het prachtige Bovenlandengebied van Aalsmeer.
Tijdens een rondleiding over het uitgestrekte bedrijf gaven de broers een toelichting aan de ruim 80 aanwezige ondernemers over hoe zij duurzaamheid vertalen in hun bedrijf. Een paar voorbeelden: LED-verlichting op het terrein en in de loodsen, afvalscheiding, een bijentuin en vleermuiskasten, onkruidverbranding en zeer binnenkort een groot aantal zonnepanelen op de daken van de loodsen. Windenergie is in onderzoek.
Bijzonder trots is het bedrijf op het mogen voeren van het internationale herkenning- en kwaliteitssymbool  Blauwe Vlag. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aangetoond hebben schoon en veilig te zijn en zorg te hebben voor schoon water, mooie natuur en een gezond milieu.
Kaylee Vermeulen, stagiaire bij de Businessclub FC Aalsmeer  presenteerde vervolgens de door haar ontwikkelde aanpak om jeugdleden van FC Aalsmeer koppelt via social media aan stagebedrijven en potentiële werkgevers te koppelen.
Tot slot was er nog een korte toelichting op een plan van het MVO Platform Aalsmeer om een CO2 compensatiesysteem in lokale natuur op te zetten. Bedrijven die al hun uiterste best hebben gedaan om hun milieubelasting te minimaliseren, kunnen straks wellicht investeren in CO2 certificaten in nieuwe lokale natuur en zo hun footprint verder verkleinen. Het prachtige Bovenlandengebied van Aalsmeer zou dan bijvoorbeeld nog veel waardevoller kunnen worden als de longen van Aalsmeer. Zodra de plannen concreter zijn volgt meer informatie.
En toen was het tijd voor een borrel en genoten de vele gasten van een smakelijke ondernemersbarbecue georganiseerd door Ondernemend Aalsmeer. Het was schitterend weer en bleef nog lang gezellig.