MVO Meet & Greet algemeen

Hoe laat 15:30 uur inloop
16:00 uur start Meet & Greet
17:30 uur borrel
19:00 uur einde
Waar
Kosten

MVO Meet & Greet titel

beschrijving

Kosten en inschrijving

Deelname aan de MVO Meet & Greet is gratis.

Corona

beschrijving maatregelen

Over de MVO Meet & Greet’s

Het MVO Platform Aalsmeer is een platform waar ondernemers elkaar inspireren, ervaring en kennis uitwisselen en elkaar op weg helpen met duurzaam ondernemen.

Één van de succesvolle netwerkactiviteiten zijn de informele MVO Meet & Greets. Ondernemers en bestuurders van organisaties zijn te gast bij steeds een ander duurzaam bedrijf. Dat geeft hen letterlijk een kijkje achter de schermen en laat zien hoe het bedrijf zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en welke inspanningen het zich daarbij getroost.

Wat levert het op, wat moet en mag van de overheid, deugt het wat je doet? Door de ongedwongen sfeer is er ruimschoots gelegenheid om met collega-ondernemers te sparren, waardevolle informatie en suggesties met elkaar te delen en je te laten motiveren en inspireren door praktijkvoorbeelden die wérken.

 

 

 

 

 

Groene doorstart na corona

Verduurzaming staat volop in de spotlights als cruciaal onderdeel van de weg uit de economische crisis. De wereldwijde pandemie had een groot effect op de economie en voor vele bedrijven was het puur een kwestie van overleven. In zulke tijden – waarin omzet en rendement op korte termijn onder druk staan – sneeuwt de langere termijn vaak onder.

Tegelijkertijd legt de crisis haarscherp bloot dat de roofbouw die we op de aarde plegen, niet langer houdbaar is. De crisis heeft vele bedrijven getriggerd om na te denken over wat echt belangrijk is en wat de kernwaarden van het bedrijf zijn voor de lange termijn. En verduurzaming is dan geen extra taak die van de overheid moet, maar kan als hefboom werken om je korte termijn rendement te verbeteren én om je lange termijn doelen te halen. Denk bijvoorbeeld aan energie- en dus kostenbesparing, gebruikte grondstoffen herbruikbaar maken, een groen imago krijgen en daardoor klanten aan je binden en aantrekkelijker worden op een krappe arbeidsmarkt.

Gaandeweg kom je dilemma’s tegen, regelgeving, investeringsbehoefte, capaciteitsproblemen. Veel met andere ondernemers praten helpt je om een goede balans te vinden tussen bedrijfseconomische overwegingen, juridische kaders en ethische waarden. Voor je groene doorstart na corona.