CO2 besparen met de CO2 Prestatieladder

De CO2 Prestatieladder is een instrument dat organisaties helpt bij het op structureel wijze reduceren van CO2. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. Bedrijven op de CO2-Prestatieladder krijgen bovenCO2-managementsysteem en als aanbestedingsinstrument.

Klik hier voor de video ‘De CO2 Prestatieladder in één minuut‘.

Met hét duurzaamheidsinstrument van Nederland gaat u niet aan de slag met regelgeving, maar schept u ruimte voor creativiteit en vernieuwing van bedrijfsvoering en product. Organisaties die zich laten certificeren volgens de ladder, zullen dit ervaren als een investering die zich onmiddellijk terugverdient in termen van lagere energiekosten, materiaalbesparing en innovatiewinst. De CO2-Prestatieladder is oorspronkelijk in 2009 ontwikkeld door ProRail en sinds 2011 in eigendom en beheer van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen.

Bij Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO),  de beheerder van de CO2 Prestatieladder vind u meer informatie over dit instrument.

U kunt natuurlijk ook Cor Millenaar aanspreken, koploper en mede-oprichter van het MVO Platform Aalsmeer. Zijn bedrijf Cor Millenaar BV is het eerste automotive bedrijf in Nederland dat volledig gecertificeerd is voor de CO2 Prestatieladder.